Kies uw regio op basis van postcode, plaats of titel

Plaats
Postcode
Titel

Wij maken de maatschappij een beetje beter, daar ben ik van overtuigd!

ReageerPrint dit artikel
Tijdens de oprichtingsavond van Checkitin! op vrijdag 7 oktober in de kantine van het Amstelveen College zong de 16-jarige Liv Webbers de Checkitin!-song ‘Wie heeft het recht … “. De enthousiaste zaal, gevuld met docenten, leerkrachten en jeugdcoaches uit de Amstelland-regio en zelfs uit de oostelijke en zuidelijke provincies van Nederland, werd muisstil bij het luisteren naar het prachtige lied.
Annemieke Kanters en Theo Roos
Annemieke Kanters en Theo Roos
ConchitaWillems

Creativiteit en invoelen zijn onmisbaar, niet alleen bij het werken met jonge mensen, eveneens in het soepel hanteren van conflicten en spanningen, waar het in een samenleving ook om gaat. Dit alles, ingebed in een solide context van pedagogiek en groepsdynamica, werd als Checkitin! gepresenteerd door de initiatiefnemers: Theo Roos en Annemieke Kanters. Openheid begint bij jezelf, zo ook openheid op je school, hopelijk leidend naar meer respect en begrip.

Tijdens het dagprogramma van Checkitin! wordt er gewerkt met dynamische groepsspelen, waarbij eerlijkheid en kwetsbaarheid naar boven mogen komen.
Vaak is te zien dat vanuit diep weggestopte pijn of frustratie de ander wordt gebruikt voor ontlading daarvan. Resultaat: buitensluiten, pesten, geweld, waardoor je een masker gaat dragen om je gekwetstheid achter te verbergen. Het programma is heel puur en raakt de kern van je wezen. Checkitin! laat zien dat leerlingen en docenten zoveel meer voor elkaar kunnen betekenen, als ze zich ervan bewust zijn dat er tussen hen meer verbinding bestaat dan dat er uiterlijke verschillen zijn. Roos en Kanters hebben zich laten inspireren door het programma ‘Over de Streep’ over Challenge Day. Roos, docent op het Amstelveen College en al 9 jaar verantwoordelijk voor de prachtige schoolmusicals waaronder het populaire Gandhi-optreden in de Amstelveense Schouwburg, heeft deze zomer het trainingsprogramma bij Challenge Day in Amerika gevolgd:”Wij maken de maatschappij een beetje beter, daar ben ik van overtuigd!”

De nieuwe stichting maakt het mogelijk dat er voor jongeren programma’s worden ontwikkeld die laten ervaren hoe het is als je jezelf kunt zijn en er verbinding is in plaats van isolement. Een Checkitin!-dag is cool, snel, vrolijk en uitdagend, zoals ook de website www.checkitin.nl laat zien. De dag staat niet op zichzelf. Juist om de kans op een duurzaam effect van de dag te vergroten, zorgt Checktitin! ook voor een lespakket van zes lessen en bestaan er voor mentoren diverse mogelijkheden om het effect van een Checkitin!-dag op school vast te houden en verder uit te werken.

Checkitin! werkt samen met trainingsbureau Kudding & van Dieren, dat een onderdeel is van de Kudding Groep dat CEDEO- en CRKBO-erkend is en sinds 1985 advies, training en coaching geeft op het gebied van sociale veiligheid en het voorkomen en hanteren van conflicten en agressiviteit.

De oprichtingsavond was gelijk een succes en het enthousiasme van de volle zaal, met aanbeveling van wethouder Onderwijs Herbert Raat, bracht veel inspiratie.
 

Overig nieuws uit dé Weekkrant Amstelveen

» meer nieuws

Reacties en toevoegingen

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel

U bent niet ingelogd. U kunt uw reactie plaatsten door uw gegevens in te vullen in het onderstaande formulier.

* *
Beantwoord controlevraag*

Nooit meer de controlevraag beantwoorden?
Meld je aan of Log in.

Laatste vacatures:

Vind jouw ideale baan

Powered by Jobtrack
Piet Paulusma