Amstelland
dichtbij.nl
kies plaats
zoek dichtbij
Wij werken samen met:

Checkitin! brengt jongeren dichter bij elkaar

AMSTELVEEN - Nieuwe stichting komt met ééndaags inspiratieprogramma voor scholen. De nieuwe stichting Checkitin! zal op vrijdagavond 7 oktober 2011 feestelijk geïntroduceerd worden op het Amstelveencollege in Amstelveen. De nieuwe stichting maakt het mogelijk dat er voor jongeren programma’s worden ontwikkeld die laten ervaren hoe het is als je jezelf kunt zijn en er verbinding is in plaats van isolement.

Checktin! start begint dit najaar met deze schoolprogramma’s en hoopt op veel scholen te kunnen laten ervaren hoe het is als leerlingen en docenten zich onderling verbonden voelen in een sfeer van veiligheid en respect.

De initiatiefnemers van de stichting, Theo Roos en Annemieke Kanters, hebben Checkitin! opgericht vanuit hun betrokkenheid bij kinderen . Vaak is te zien dat vanuit diep weggestopte pijn of frustratie de ander wordt gebruikt voor ontlading daarvan. Resultaat: buitensluiten, pesten, geweld. De nieuwe stichting wil laten zien dat leerlingen en docenten zoveel meer voor elkaar kunnen betekenen als ze zich ervan bewust zijn dat er tussen hen meer verbinding bestaat dan dat er uiterlijke verschillen zijn.

Programma
Een Checkitin!-dag is cool, snel, vrolijk en uitdagend, zoals ook de websitehttp://www.checkitin.nl/ laat zien. De dag is bedoeld voor leerlingen tussen de 12 en 18 jaar. De dag kent een opbouw van veel vrolijkheid naar diepte. Zo kunnen de leerlingen vanuit de veiligheid van verbinding met elkaar de verbinding met zichzelf aangaan. Er is veel aandacht voor passie en dynamiek, met behalve spel ook aandacht voor thema’s die bij leerlingen actueel zijn, zoals pestgedrag, het oppotten van emoties, discriminatie en verslaving. De dag staat niet op zichzelf. Juist om de kans op een duurzaam effect van de dag te vergroten, zorgt Checktitin! ook voor een lespakket van zes lessen en bestaan er voor mentoren diverse mogelijkheden om het effect van een Checkitin!-dag op school vast te houden en verder uit te werken.

Oprichting en samenwerking
De oprichters van Checkitin! hebben zich laten inspireren door het programma ‘Over de Streep’ over Challenge Day en delen dezelfde passie. Checkitin! werkt samen met het gerenommeerde trainingsbureau Kudding & van Dieren, dat een onderdeel is van de Kudding Groep dat CEDEO- en CRKBO-erkend is en sinds 1985 advies, training en coaching geeft op het gebied van sociale veiligheid en het voorkomen en hanteren van conflicten en agressiviteit.

Life optreden
Op vrijdagavond 7 oktober zal er ook een life-optreden plaatsvinden. De Checkitin!-song ‘Wie heeft het recht … ‘, gebaseerd op Patrick Bruels ‘Qui a le droit’, zal voor het eerst ten gehore worden gebracht door de zestienjarige Liv Webbers.

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 30 september 2011

Email Reageer op dit artikel. 0
0 REACTIES TOT NU TOE
reactie verwijderen?
Je moet ingelogd zijn om te reageren.
Ben je nog niet geregistreerd? Klik dan hier om je te registreren.
Deze functionaliteit is alleen beschikbaar als je ingelogd bent en je een geldig e-mailadres hebt ingevuld en deze bevestigd hebt. Inloggen kan hiernaast, of:
  • klik hier om een e-mailadres aan je profiel toe te voegen of om een nieuwe bevestigings e-mail aan te vragen.
  • klik hier om je te registreren
Schrijf mee
nieuwsbrief aanmelden / wijzigen

Klik hier voor meer informatie en
voorbeelden van de gratis nieuwsbrieven

Agenda

Meer agenda

vacatures

meer vacatures

naar bovennaar bovennaar boven
dichtbij.nl
Een site van Telegraaf Media Nederland