Kies uw regio op basis van postcode, plaats of titel

Plaats
Postcode
Titel

Geslaagde oprichtingsavond Checkitin!

ReageerPrint dit artikel
Wethouder Raat was bij de inspirerende startavond.
Wethouder Raat was bij de inspirerende
startavond.

Amstelveen - “Wij maken de maatschappij een beetje beter, daar ben ik van overtuigd!”, zegt docent Roos. Samen met Kanters staat de docent aan de basis van Checkitin!
Tijdens de oprichtingsavond van Checkitin! in de kantine van het Amstelveen College zong de 16-jarige Liv Webbers de Checkitin!-song ‘Wie heeft het recht…’ De enthousiaste zaal, gevuld met docenten, leerkrachten en jeugdcoaches uit de Amstelland-regio en zelfs uit de oostelijke en zuidelijke provincies van Nederland, werd muisstil bij het luisteren naar het prachtige lied. De nieuwe stichting maakt het mogelijk dat er voor jongeren programma’s worden ontwikkeld die laten ervaren hoe het is als je jezelf kunt zijn en er verbinding is in plaats van isolement. Een Checkitin!-dag is cool, snel, vrolijk en uitdagend, zoals ook de website www.checkitin.nl laat zien.

Ontlading

Vaak is te zien dat vanuit diep weggestopte pijn of frustratie de ander wordt gebruikt voor ontlading daarvan. Resultaat: buitensluiten, pesten, geweld, waardoor je een masker gaat dragen om je gekwetstheid achter te verbergen. Het programma is heel puur en raakt de kern van je wezen. Checkitin! laat zien dat leerlingen en docenten zoveel meer voor elkaar kunnen betekenen, als ze zich ervan bewust zijn dat er tussen hen meer verbinding bestaat dan dat er uiterlijke verschillen zijn. Tijdens het dagprogramma van Checkitin! wordt er gewerkt met dynamische groepsspelen, waarbij eerlijkheid en kwetsbaarheid naar boven mogen komen.

Over de streep

De oprichters Roos en Kanters hebben zich laten inspireren door het programma ‘Over de Streep’ over Challenge Day. Roos, docent op het Amstelveen College en al 9 jaar verantwoordelijk voor de prachtige schoolmusicals waaronder het populaire Gandhi-optreden in de Amstelveense Schouwburg, heeft deze zomer het trainingsprogramma bij Challenge Day in Amerika gevolgd:”Wij maken de maatschappij een beetje beter, daar ben ik van overtuigd!”

 

Overig nieuws uit dé Weekkrant Amstelveen

» meer nieuws

Reacties en toevoegingen

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel

U bent niet ingelogd. U kunt uw reactie plaatsten door uw gegevens in te vullen in het onderstaande formulier.

* *
Beantwoord controlevraag*

Nooit meer de controlevraag beantwoorden?
Meld je aan of Log in.