Amstelveens nieuws BPA

Artikelen

Foto
Checkitin brengt jongeren dichter bij elkaar Ingezonden: 06-10-2011
Door: Annemieke Kanters
Categorie: Artikel

Checkitin brengt jongeren dichter bij elkaar


De initiatiefnemers van de stichting, Theo Roos en Annemieke Kanters, hebben Checkitin! opgericht vanuit hun betrokkenheid bij kinderen. Vaak is te zien dat vanuit diep weggestopte pijn of frustratie de ander wordt gebruikt voor ontlading daarvan. Resultaat: buitensluiten, pesten, geweld. De nieuwe stichting wil laten zien dat leerlingen en docenten zoveel meer voor elkaar kunnen betekenen als ze zich ervan bewust zijn dat er tussen hen meer verbinding bestaat dan dat er uiterlijke verschillen zijn. Roos en Kanters hebben zich laten inspireren door het programma ‘Over de Streep’ over Challenge Day en delen dezelfde passie.

Checkitin! start begint dit najaar met deze schoolprogramma’s en hoopt op veel scholen te kunnen laten ervaren hoe het is als leerlingen en docenten zich onderling verbonden voelen in een sfeer van veiligheid en respect. De nieuwe stichting maakt het mogelijk dat er voor jongeren programma’s worden ontwikkeld die laten ervaren hoe het is als je jezelf kunt zijn en er verbinding is in plaats van isolement.
Een Checkitin!-dag is cool, snel, vrolijk en uitdagend, zoals ook de website www.checkitin.nl laat zien. De dag is bedoeld voor leerlingen tussen de 12 en 18 jaar. De dag kent een opbouw van veel vrolijkheid naar diepte. Zo kunnen de leerlingen vanuit de veiligheid van verbinding met elkaar de verbinding met zichzelf aangaan. Er is veel aandacht voor passie en dynamiek, met behalve spel ook aandacht voor thema’s die bij leerlingen actueel zijn, zoals pestgedrag, het oppotten van emoties, discriminatie en verslaving. De dag staat niet op zichzelf. Juist om de kans op een duurzaam effect van de dag te vergroten, zorgt Checktitin! ook voor een lespakket van zes lessen en bestaan er voor mentoren diverse mogelijkheden om het effect van een Checkitin!-dag op school vast te houden en verder uit te werken.
Tijdens de introductie van Checkitin! op vrijdagavond 7 oktober, in de kantine van het Amstelveencollege van 19.30 uur tot 21.30 uur in Amstelveen, adres: Startbaan 12, 1187 XR, zal de zestienjarige Liv Webbers de Checkitin!-song ‘Wie heeft het recht … ‘ - gebaseerd op Patrick Bruels ‘Qui a le droit’ -  voor het eerst ten gehore brengen.

Checkitin! werkt samen met het gerenommeerde trainingsbureau Kudding & van Dieren, dat een onderdeel is van de Kudding Groep dat CEDEO- en CRKBO-erkend is en sinds 1985 advies, training en coaching geeft op het gebied van sociale veiligheid en het voorkomen en hanteren van conflicten en agressiviteit.

 

Checkitin brengt jongeren dichter bij elkaar Checkitin brengt jongeren dichter bij elkaar Checkitin brengt jongeren dichter bij elkaar Checkitin brengt jongeren dichter bij elkaar
 
ul