//
Nieuws

Amstelveen

Nieuwe stichting CheckItIn! start met eendagsprogramma (video)

In de kantine van het Amstelveen College is op vrijdag 7 oktober de nieuwe stichting CheckItIn gelanceerd. Deze stichting gaat dagprogramma’s organiseren voor leerlingen op middelbare scholen, waarin wordt laten zien dat jongeren geen masker hoeven dragen om hun kwetsbaarheid achter te verbergen en zichzelf kunnen zijn. Het doel: pesten, buitensluiten en isolament ellimineren.

Oprichters Theo Roos en Annemieke Kanters zitten al jaren in het onderwijs en pegagogiek, en hebben zich laten inspireren door het Amerikaanse Challenge Day. In Nederland is Challenge Day onder de aandacht gekomen door het KRO-programma ‘Over de Streep’. Met CheckItIn! willen de oprichters een soortgelijk programma aanbieden, maar dan aangepast aan de Nederlandse markt.

In het dagprogramma wordt gewerkt met onder andere groepsspellen, waarbij middelbare scholieren zichzelf bloot kunnen geven, en eerlijkheid en kwetsbaarheid naar boven mogen komen. Een CheckItIn!-dag is leuk en uitdagend en zorgt voor een langdurig effect op de leerlingen. Voor leraren en mentoren gaat CheckItIn! ook cursussen aanbieden om het effect van de CheckItIn!-dag vast te houden.

Ook leuk: speciaal voor de nieuwe stichting heeft Theo Roos in samenwerking met Amstelveens zangtalent Liv Webbers het nummer ‘Wie heeft het recht’ geschreven. Op de openingsavond, waar onder andere wethouder Herbert Raat te gast was, zong de 16-jarige Liv het nummer waarbij iedereen muisstil aan het luisteren was naar het nieuwe lied.

Delen:
  • Print
  • Facebook
  • Hyves
  • Twitter

Discussie

Nog geen reacties.

Post a Comment